Verhuur, verkoop en werkplaats
Bel ons op
0561 - 700 205

We mogen weer!

We mogen weer!!

Na ongeveer drie maanden geleefd te hebben met ernstige beperkingen i.v.m. het Coronavirus is het nu eindelijk weer tijd om dingen te doen die we écht leuk vinden. Eropuit met de camper, op zoek naar de mooiste plekjes van Europa, lekker onder de luifel met de BBQ in de aanslag, mooie passen rijden en idyllische dorpjes doorkruizen.

Op 15 juni gaan de grenzen binnen Europa weer grotendeels open. De landen die de grenzen nog gedeeltelijk gesloten houden voor vakantieverkeer zijn nog druk in overleg en zullen binnen niet al te lange tijd volgen.

Hoewel we er allemaal wel van overtuigd zijn dat we nog zeker een flinke tijd ‘last’ zullen hebben van het Coronavirus kunnen we hopelijk toch al een beetje spreken van het ‘After Corona’ tijdperk. Bijna alles wat we de komende tijd gaan ondernemen zal beïnvloed worden door de beperkingen die nog gelden. De ‘anderhalvemeter maatschappij’ en ‘het nieuwe normaal’ zijn een paar termen die we niet snel meer zullen vergeten.

Zelf ga ik het in juni gewoon proberen, de camper staat al klaar en we gaan ontdekken hoe ‘camperen’ is in het After Corona tijdperk. Zijn we welkom op alle campings? Kunnen we overal de grens oversteken zonder al teveel gedoe? Waar moeten we met mondkapjes lopen?

Er zijn allerlei kaartjes op internet te vinden over de gebieden waar veel besmettingen zijn (geweest). Want vakantie vinden we fantastisch maar we gaan de problemen ook niet opzoeken. Als Oostenrijk een beetje opschiet met het openen van de grens dan proberen we in het zuiden van Italië te komen. Het noordelijke deel van Italië is zwaar getroffen door het virus, in het zuiden hebben ze op de meeste plaatsen niet veel last gehad.

Zakelijk hebben we een lastige tijd achter de rug, vooral de verhuurtak heeft het de laatste tijd zwaar te verduren gehad. Begin maart stond de teller op ruim 400 boekingen, daarvan zijn er ongeveer 260 geannuleerd en op dit moment staat de teller weer bijna op 350 boekingen. Ter vergelijk: in 2019 hebben we bijna 900 boekingen gemaakt.

Heel lang hebben we geworsteld met tegenstrijdige gedachten over de vele annuleringen. Uiteraard vinden we het heel belangrijk dat we ons bedrijf draaiend houden, alle collega’s kunnen uitbetalen en bij voorkeur zelf ook nog wat verdienen. Maar klanten laten betalen voor een vakantie die niet door gaat voelt ook erg vervelend, ook al is dat wel conform de afspraken die we gemaakt hebben.

Daarom hebben we een coulance regeling bedacht die voor ons, eventuele campereigenaren en huurders acceptabel is. Omdat er na 15 juni weer heel veel mogelijk is zullen we klanten die na 11 juni zouden vertrekken en wel hebben geannuleerd deze coulance regeling niet meer aanbieden. Uiteraard blijft het mogelijk om de geannuleerde camper alsnog te boeken, de annuleringskosten komen dan te vervallen. De camper moet dan nog wel beschikbaar zijn.

Maar ondanks alles zijn we blij, onze klanten weten ons weer te vinden en campers zijn ineens nog populairder dan voorheen. Een hele nieuwe groep mensen zien we in de showroom verschijnen. Niet de traditionele caravanner die over wil stappen naar de camper maar nu zijn het veelal mensen die al 30 jaar niet meer gekampeerd hebben. Dat maakt het adviserende gedeelte van ons werk heel interessant!

We zetten allemaal de schouders eronder en we proberen gezond te blijven en er toch een fantastisch camperseizoen van te maken.