Verhuur, verkoop en werkplaats
Bel ons op
0561 - 700 205

Fiat kampt met ernstige gevolgen Coronacrisis

Vorig jaar tijdens de eerste golf van het Coronavirus heeft Italië het zwaar te verduren gehad. In delen van Italië gold een gehele lockdown wat betekende dat vrijwel alles gesloten was en dat iedereen in huis moest blijven. Alle niet-essentiële bedrijven moesten sluiten, ook de Fiat fabriek heeft daar ernstige hinder aan ondervonden.

De gevolgen van die sluiting en de enorme vraag naar campers beginnen nu keihard duidelijk te worden. Al enige tijd was er bij veel camperfabrikanten onduidelijkheid over de aanlevering van de Fiat onderstellen, nu komt er voorzichtig een beetje duidelijkheid in deze situatie.

Fiat heeft duizenden bestellingen simpelweg geannuleerd, wat betekent dat sommige campers niet geleverd kunnen worden. Ook worden er veel onderstellen later geleverd door Fiat. De camperfabrikanten zijn daardoor genoodzaakt om de productieplanning daarop aan te passen.
Alle camperfabrikanten die campers bouwen op basis van een Fiat chassis hebben of krijgen te maken met deze problemen, dat geldt ook voor ‘onze’ merken Sunlight en Dethleffs.

Helaas zijn er bij ons ook leveringen die vertraagd of geannuleerd worden, we zullen iedereen die dit betreft rechtstreeks informeren zodra er grote wijzigingen zijn. We houden de planningen nauwlettend in de gaten en we hebben nauw contact met de fabrieken om de overlast zoveel mogelijk te beperken.

We hopen op uw begrip en kijken ondanks alle problemen toch uit naar een mooi camperseizoen.