Verhuur, verkoop en werkplaats
Bel ons op
0561 - 700 205

Nieuwsbrief december 2019 (jaaroverzicht)

In deze laatste nieuwsbrief van het jaar willen we met u terugblikken op 2019. Wellicht dat het u net zo vergaat, maar hier in Wolvega is het jaar echt omgevlogen. Er zijn veel zaken gebeurd waar we graag met u op terug willen kijken. Ook willen we dit moment aangrijpen om alvast kort wat te vertellen over onze plannen voor 2020.

Dethleffs

Eén van de grootste veranderingen voor ons bedrijf in 2019 was de goedkeuring van onze aanvraag voor het Dethleffs dealerschap. Sinds het voorjaar van 2018 zijn we dealer van het Duitse merk Sunlight en in mei 2019 is dat dealerschap bij de Erwin Hymer Group uitgebreid met het luxe merk Dethleffs. Dit stond al een poosje op ons verlanglijstje en we waren dan ook erg blij toen we te horen kregen dat onze aanvraag was goedgekeurd. Inmiddels weten klanten ons steeds beter te vinden en hebben we al diverse 2020-modellen van dit mooie merk verkocht.

Professionalisering werkplaats

Noorderzon Campers beschikt al bijna twee jaar over een eigen werkplaats. Deze werd echter tot eind 2018 enkel gebruikt voor reparaties aan eigen (huur)campers en het verkoopklaar maken van koopcampers. Sinds 1 januari 2019 zijn we de werkplaats verder gaan professionaliseren en kunnen campereigenaren volop bij ons terecht voor reparaties aan het camperdeel van hun kampeerauto. Onder leiding van onze nieuwe collega en chef werkplaats Wilco Smit wordt er volop gesleuteld aan allerlei merken. Het team bestaat naast Wilco inmiddels uit: Dirk van Beele, Johan Kuijpers, Bernhard Mansier en Henk Terpstra. Samen verzorgen deze handige mannen allerlei reparaties, de opbouw van accessoires, vochtmetingen, camperchecks, de afhandeling van garantiezaken voor Sunlight en Dethleffs en de verkoop van losse onderdelen. Zij zorgen ervoor dat u onbezorgd van uw camperreis kunt genieten!

Onze shows

Ook in 2019 hebben we weer een aantal shows georganiseerd voor (potentiële) klanten en bekenden. In maart was er het Voorjaarsfeest, in oktober stonden we op de Kampeer- en Caravan Jaarbeurs in Utrecht en vorige maand organiseerden we voor de vijfde keer onze ‘Camper Outlet’. Alledrie deze shows waren een waar feestje. Het is geweldig om te zien dat bezoekers genieten van al het ‘campermoois’, de workshops en van de sfeer tijdens zo’n beurs. Blije klanten en veel positieve reacties in combinatie met een recordaantal verkochte campers in 2019, daar worden wij op onze beurt dan weer heel blij van. En ook best een beetje trots (al past het niet echt bij ons om dat uit te spreken).

Online beschikbaarheid

Begin 2019 zijn we gestart met een project voor het tonen van de beschikbaarheid van alle huurcampers op de website. Dat was best een hele klus, technisch gezien, maar vooral ook spannend. Krijgen we alle campers wel efficiënt vol als we onze klanten direct online laten boeken? Weten klanten ons wel te vinden, ook als er in een specifieke periode weinig campers meer vrij zijn? De zorgen bleken ongegrond en het project is prima verlopen. U kunt nu online uw camper voor 2020 reserveren. Wilt u liever bellen met Arjan of Kim en horen welke camper goed bij uw situatie past? Ook dat mag natuurlijk nog steeds. Bel dan met (0561) 700 205.

Het dieptepunt van 2019

Naast al deze mooie mijlpalen en momenten van 2019 was er ook één groot dieptepunt het afgelopen jaar: het ongeluk van collega’s Tom en Bé. Net voor Pasen werd de auto waar Tom en Bé in zaten op de Afsluitdijk geraakt door een vrachtauto. Beiden belandden met zwaar letsel in het ziekenhuis en een lange, spannende periode vol operaties, onderzoeken en revalidatie brak aan. Tom is inmiddels weer regelmatig in Wolvega te vinden; voor Bé is dat helaas (nog) niet mogelijk. Dit ongeluk heeft ons allemaal enorm aangegrepen, maar we zijn blij dat het met beide mannen naar omstandigheden goed gaat en dat ze vol vertrouwen naar de toekomst kijken.

Vooruitblik 2020

In deze laatste nieuwsbrief van het jaar willen we ook alvast een tipje van de sluier oplichten wat betreft onze plannen voor 2020. Op hoofdlijnen gaan we op dezelfde voet verder. We blijven ons richten op de huidige drie pijlers: verhuur, verkoop en camperonderhoud. We willen komend jaar nóg meer mensen laten genieten van een geslaagde camperreis en onze klanten nóg beter bedienen, zeker ook op het gebied van reparaties aan campers. Om dat mogelijk te maken, gaan we ons in 2020 aansluiten bij brancheorganisatie BOVAG. Dit keurmerk zorgt voor verdere professionalisering van ons bedrijf en maakt het bovendien mogelijk dat wij reparaties mogen uitvoeren aan campers van NKC-leden. Naar verwachting mogen we ons in januari formeel BOVAG-lid noemen.

Naast dit BOVAG-lidmaatschap zal 2020 voor ons ook in het teken staan van specialisatie van onze werkplaats als ‘Erwin Hymer Group reparateur’. De kennis van de merken Sunlight en Dethleffs neemt steeds meer toe, o.a. door gerichte cursussen die onze monteurs volgen bij de Erwin Hymer Group. Ook brengen we in februari 2020 met alle collega’s een bezoek aan de Dethleffs fabriek in Isny im Allgäu om op die manier nog meer feeling te krijgen bij dit mooie merk.

We willen deze terugblik afsluiten met een aankondiging van een feestje: in 2020 bestaat Noorderzon Campers 10 jaar! Uiteraard willen we dit jubileum niet ongemerkt voorbij laten gaan. Gedurende het hele jaar zullen we stilstaan bij deze mijlpaal in de vorm van onder andere een uitgebreide terugblik op de beginjaren, aanbiedingen en een passend cadeau voor onze klanten. Meer details over dit feestje volgen in januari.

Kerstgroet

Namens het hele team van Noorderzon Campers willen wij u fijne feestdagen toewensen en veel geluk en voorspoed in 2020. Op naar een mooi jaar vol met prachtige camperreizen!

Haye Nicolaij en Geert van Erp