Verhuur, verkoop en werkplaats
Bel ons op
0561 - 700 205

Verhuurbemiddeling voor uw camper

Bent u eigenaar van een mooie representatieve camper en overweegt u hem te gaan verhuren?
Wij zijn doorlopend op zoek naar campereigenaren die hun camper een aantal weken per jaar willen verhuren en daar een interessant bedrag mee willen verdienen.

Waarom uw camper verhuren via Noorderzon Campers?

We zijn erg actief op zoek naar huurders voor onze campers, dit doen we middels:

 • Een aantal actuele en drukbezochte websites
 • Actief adverteren via Google, op diverse websites en in (vak)bladen
 • Beurzen en Open Dagen

Wie doet wat?

We kennen 2 vormen van verhuurbemiddeling:

 1. Verhuur vanuit onze locatie in Wolvega
 2. Verhuur bij u thuis of stalling

In het eerste geval hebt u er vrijwel geen omkijken na.

Bij verhuur bij u thuis vandaan begeleiden we tijdens het verhuurtraject. We verzorgen het hele administratieve traject en de betalingen, zodat u daarin ontzorgd wordt.
Ook zorgen we voor de juiste uitgifte- en inname formulieren en vertellen we u precies waar u allemaal op moet letten om ervoor te zorgen dat alles soepel verloopt.

Verdiensten

Het is mogelijk om tot wel € 9.000,- per seizoen te verdienen aan uw camper. Uiteraard zijn er een aantal factoren die van invloed zijn op de hoogte van de opbrengst :

 • Leeftijd van de camper
 • Indeling van de camper
 • Aantal weken dat de camper beschikbaar is

De huurprijs en de bezetting zijn bepalend voor de opbrengst van uw camper. De huurprijs verschilt per seizoen en wordt altijd in overleg bepaald.
Kijk voor een indicatie voor de verhuurprijs bij een vergelijkbare camper op onze website. Voor een persoonlijke opbrengst inschatting kunt u het onderstaande formulier invullen.

Belasting

Indien u uw privé-camper verhuurt, dan bent u over de opbrengst geen inkomstenbelasting of BTW verschuldigd.

Kosten

We vinden het erg leuk om geld te verdienen voor onze campereigenaren, maar uiteraard willen we er zelf ook wat aan verdienen.

De klant betaalt bij iedere boeking een vast bedrag aan boekingskosten, deze opbrengst is voor Noorderzon Campers. Daarnaast vragen we een provisie over de huursom. Bij verhuur vanaf uw eigen locatie is het bemiddelingspercentage/provisie 15% van de huursom.
Bij verhuur vanuit Wolvega is dit percentage 35%. Omdat het aantal huurcampers in Wolvega al behoorlijk groot is, is hier beperkt plaats voor nieuwe huurcampers.

Wat vragen we van u?

We willen graag dat onze huurders een onbezorgde campervakantie hebben. Daarom vragen we de eigenaren van de bemiddelingscampers om het volgende te regelen:

 • WA + volledig casco verzekering met verhuurdekking
 • Een goede pechhulpverzekering
 • Onderhoud van de auto conform de richtlijnen van de fabrikant
 • Bovag of Focwa campercheck voor het campergedeelte
 • Geldige APK
 • Een jonge, nette camper (in principe jonger dan 6 jaar en niet meer dan 120.000 km bij aanvang huurseizoen)

Wat zijn de consequenties van het verhuren van een camper?

Uit ervaring weten we dat veruit de meeste klanten gewoon een plezierige campervakantie willen. Deze klanten hebben meestal de intentie om de camper weer helemaal netjes terug te brengen. Er wordt echter wel gebruik gemaakt van uw camper en daarom moet u rekening houden met onderstaande consequenties:

 • We willen graag aan het begin van het seizoen van u weten wanneer u zelf op vakantie wilt. Mocht de camper een keer niet verhuurd zijn, dan kunt u uiteraard ook zelf ‘last-minute’ nog op pad.
 • De verzekeringspremie is hoger.
 • Er rijden ‘vreemden’ in uw camper.
 • Uw camper wordt intensiever gebruikt. U kunt dus iets meer onderhoud en slijtage verwachten.
 • Als een camper wordt gebruikt, dan is er kans op schade, dat geldt ook bij verhuur. Wordt uw camper dus veel verhuurd, dan is de kans op schade ook iets groter. Gelukkig blijft het in de meeste gevallen beperkt tot een kleine schade voor risico van de huurders.

Meer informatie?

Wilt u meer weten? Vul dan onderstaand formulier in voor een persoonlijke opbrengstinschatting voor verhuurbemiddeling van uw camper.
U krijgt binnen 24 uur antwoord van ons.

   

  Inschrijven voor algemene nieuwsbrief

  U kunt zich hierboven ook direct inschrijven voor onze algemene nieuwsbrief, zodat u nooit meer het laatste nieuws misloopt. Wij houden u dan per mail op de hoogte van leuk campernieuws, interessante aanbiedingen en onze bedrijfsactiviteiten. Wij versturen deze nieuwsbrief één keer per maand. Uiteraard kunt u zich te allen tijde weer uitschrijven.