Verhuur, verkoop en werkplaats
Bel ons op
0561 - 700 205

Historie van Noorderzon Campers

De historie van Noorderzon Campers: hoe is Noorderzon Campers ontstaan?

2010
Vanaf de oprit van hun huis in Donkerbroek begonnen Haye en Andrieske Nicolaij met de verhuur van een camper: een 6 persoons alkoof met stapelbed.

Het bleek een succes, want de camper werd goed verhuurd. Reden om het seizoen erna de zaken serieuzer aan te pakken.

2011
In het seizoen erna vond de officiële inschrijving van de onderneming Noorderzon Campers plaats.
Naast een 3-tal eigen campers werd er ook begonnen met verhuurbemiddeling: het verhuren van andermans campers.
De totale huurvloot bestond uit 6 campers, waarvan er 4 vanuit Donkerbroek verhuurd werden. De andere 2 werden verhuurd vanuit Groningen.

Ook Geert van Erp begon dit seizoen met het verhuren van een 2-tal campers vanuit Vledderveen: een compacte alkoof camper en een half-integraal.

2012
In dit jaar werd het bedrijf HolidayOnWheels camperverhuur opgericht door Geert van Erp.
De vloot van in Vledderveen bestond toen uit een 4-tal half-integraal campers.

In Donkerbroek was de eigen vloot inmiddels uitgebreid naar 7 campers, maar de groei in de vloot zat ‘m vooral in de uitbreiding van campers in bemiddeling.

Haye en Geert gingen samenwerken en ook was er contact met het bedrijf HuurMijnCamper.nl uit Rogat.
Gezamenlijk bestond de gehele huurvloot uit totaal 30 campers vanuit 10 locaties in heel Nederland.

2013
Ook in 2013 ging de groei door: bij zowel Noorderzon Campers, HolidayOnWheels als HuurMijnCamper.nl werd de huurvloot groter en groter.

Door de groeiende vraag naar huurcampers bleef de bezetting ondanks de groeiende vloot gewoon goed.

Het totale aanbod van de 3 ondernemingen was dit jaar gegroeid naar 50 huurcampers.

2014
De eigenaar van HuurMijnCamper.nl uit Rogat besloot te stoppen met het verhuren van campers. De 10 huurcampers werden gelijk verdeeld over Noorderzon Campers en HolidayOnWheels.

Onder andere door deze toename bleek voor Noorderzon Campers de locatie in Donkerbroek niet meer geschikt. Er werd een mooi pand in Oosterwolde gehuurd.

Daar werd door beide ondernemingen ook voor het eerst een gezamenlijke Campershow georganiseerd: het bleek een groot succes en ook de opmaat naar intensievere samenwerking.

Gedurende het seizoen werd het besluit genomen om per 1 januari 2015 te gaan fuseren.

2015
Omdat zowel de locatie in Oosterwolde als in Vledderveen niet geschikt was om de gehele huurvloot te herbergen werd er naar een geschikte locatie gezocht.

Uiteindelijk werd deze gevonden aan de Smalle Weegbree 5 in Wolvega. Na een feestelijke opening in januari werd ook 2015 een succes, want de groei in de vloot bleef doorgaan naar meer dan 100 campers verdeeld over 35 locaties door heel Nederland.

2016
In 2016 zit de groei vooral in de verkoop van campers. Er staan nu het hele jaar door interessante, jonge campers te koop in Wolvega.

De huuractiviteiten worden internationaler door de introductie van de Engelstalige website HolidayOnWheels.eu voor onze buitenlandse klanten.

Ook worden er vanaf dit seizoen campers verhuurd vanuit Spanje en Frankrijk.

2017
In het voorjaar van 2017 organiseren we voor het eerst het Noorderzon Campers Voorjaarsfeest. Met deze show vol campers, leuke acties en leerzame workshops openen we het nieuwe seizoen. Net zoals bij de jaarlijkse Camper Outlet in het najaar zien we ook bij dit feestje veel (vaste) klanten die speciaal naar Wolvega komen om zich te oriënteren op een campervakantie.

Verder staat 2017 in het teken van verdere uitbreiding in Nederland; we verhuren nu ongeveer 130 campers door het hele land. We treffen ook voorbereidingen om enkele van onze eigen campers vanuit locaties elders in Nederland te verhuren.

2018
In januari 2018 zijn we formeel gestart met onze werkplaats. Tot op heden werd alleen het onderhoud verzorgd van campers die door ons verhuurd of verkocht werden; vanaf begin 2018 is de werkplaats ook beschikbaar voor derden. U kunt bij ons terecht voor reparaties en onderhoud aan het camperdeel van uw kampeerauto. Ook voor opbouw van accessoires zoals bijvoorbeeld een zonnepaneel of fietslift bent u bij ons aan het juiste adres. Voor motorisch onderhoud verwijzen wij u graag door naar een specialist in de buurt.

In april 2018 is Noorderzon Campers dealer geworden van het Duitse kwaliteitsmerk Sunlight. Jarenlang werkten we al veel met Sunlight campers in de verhuur en dat beviel erg goed. Qua verkoop is Sunlight een populaire camper vanwege de uitstekende prijs-/kwaliteitverhouding. Ook voor garantiezaken rondom uw Sunlight camper kunt u nu bij ons terecht. Noorderzon Campers is hiermee de eerste Sunlight dealer in Noord-Oost Nederland.

2019
Het eerste jaar als Sunlight dealer is goed bevallen! Om ons aanbod nog verder te verbreden, hebben we in 2019 bij de Erwin Hymer Groep een aanvraag gedaan om ook Dethleffs dealer te mogen worden. Die aanvraag werd in mei goedgekeurd en daarmee neemt de focus op camperverkoop nog meer toe.

Op het terrein is dit jaar een grote carport bijgebouwd. Ook zijn we bezig om het naastgelegen pand in gebruik te gaan nemen als werkplaats, om zo ruimte vrij te maken in de showroom voor het tonen van nieuwe en jong-gebruikte campers.