Verhuur, verkoop en werkplaats
Bel ons op
0561 - 700 205

Crosscamp presenteert een elektrisch model

Op de Caravan Salon in Düsseldorf presenteert Crosscamp het 1e model met elektrische aandrijving: de Crosscamp Flex op basis van de Opel Zafria-e Life.

Dit model moet iedereen aanspreken die een elektrisch aangedreven bestelwagen wil voor werk of gezin, maar tegelijkertijd ook met deze wagen de vrijheid van kampeertochten wil.

Elektrisch ook voor campers
Het aantal inschrijvingen voor elektrische voertuigen neemt continu toe. Niet alleen in het personenauto segment, maar ook het assortiment elektrische bestelwagens wordt uitgebreid. Tegelijkertijd groeit de acceptatie van elektrische voertuigen vanwege de uitbreiding van de infrastructuur hiervoor.

Met de elektrische Crosscamp Flex wordt ingespeeld op deze trend en als specialist voor ‘Urban campers’ – die geschikt zijn voor alledaags gebruik – wil Crosscamp een brug slaan van het personenauto segement naar het campersegment.

De geschiktheid van dagelijks gebruik in combinatie met de geschiktheid als kampeermiddel maakt de Crosscamp Flex heel aantrekkelijk.
En in de toekomst dus ook met lokaal emissievrije, elektrische aandrijving.

Crosscamp Flex met variable uitrusting
De elektrische Crosscamp Flex is gepresenteerd op de Caravan Salon 2022 en is een prototype op basis van een Opel Zafira-e Life met een batterij van 75 kWh.
Daarnaast is er een extra opbouwaccu met een capaciteit van 95Ah voor verlichting, koelbox en USB-aansluitingen voor het opladen van smartphones, camera’s en andere elektrische apparaten.

De Crosscamp Flex Zafira-e Life heeft dezelfde standaard uitrusting als elke Crosscamp Flex. Dit is dus inclusief draaibare voorstoelen, een uitklapbaar dak en praktische opbergkasten. Met de opklapbare slaapbank en een ligvlak in het hefdak zijn er 4 bedden beschikbaar.
Alleen een standkachel op brandstof is niet leverbaar bij dit model.

Leverbaar in 2023
Het plan is dat de Crosscamp Flex Zafira-e Life al in de 1e helft van 2023 in productie komt.
Uiteraard blijven de Crosscamp-modellen op dieselmotor nog steeds leverbaar.