Verhuur, verkoop en werkplaats
Bel ons op
0561 - 700 205

Nieuwsbrief december 2016

In deze eindejaars-nieuwsbrief willen we een terugblikken op een voor ons succesvol 2016.
En kijken we ook vooruit naar 2017.

Eigen vakanties
Noorderzon Campers is ontstaan doordat we zelf graag reizen en ‘camperen’. We hebben het afgelopen jaar allemaal een camperreis gemaakt om al onze klanten nog beter te kunnen adviseren (en ook een klein beetje omdat we het zelf fantastisch vinden natuurlijk).

Haye en Andrieske
Haye en Andrieske gingen met hun gezin naar Zweden. Na de oversteek over de Sontbrug tussen Kopenhagen en Malmö, begon de rondreis door dit prachtige, ruime land.

Eerst langs de zuidkust: Malmö (mooie stad), naar Trelleborg en Ystad. Vervolgens langs de oostkust naar o.a. Karlskrona en Kalmar.
Vanuit Kalmar hebben we uiteraard een rit over het eiland Öland gemaakt.

Voor de kinderen was het bezoek aan Astrid Lindgrens Värld in Vimmerby een hoogtepunt. In dit themapark staan de figuren – waaronder Pipi Langkous – in de kinderboeken van Astrid Lindgren centraal.

Ook mooi was het bezoek aan de hoofdstad Stockholm. We konden hier overnachten op een parkeerplaats midden in het centrum van de stad. Echt een aanrader. Wel even goed opletten op welk deel van de parkeerplaats er overnacht mag worden, anders wordt deze ‘gratis’ camperplaats toch nog duur.

Na het bezoek aan Stockholm zijn we ´dwars´ overgestoken naar de schitterende westkust ten noorden van Götenborg. Echt heel bijzonder.
Na een bezoek aan Götenborg namen we de boot terug van Helsingborg naar Helsingor in Denemarken en weer naar huis.

Geert
Zoals velen van jullie weten is Geert een fanatiek fietser. Hij heeft dit jaar dan ook de mountainbike achterop de camper geknoopt en is van het ene mooie fietsgebied naar het andere getrokken.

De reis is begonnen in Duitsland in de omgeving van Regensburg, vanuit deze mooie historische stad ging de reis verder naar het skigebied rondom Sankt Englmar. In de zomerperiode een prachtig gebied om te wandelen en te mountainbiken. Met een paar stops in Oostenrijk kwam de Sloveense hoofdstad Ljubljana in het zicht. Op een hele leuke camperplaats (Ljubljana Pri Kocovu) een eindje buiten de stad was het goed vertoeven. In ruil voor een maaltijd in het naastgelegen restaurant (voor 8 euro) kan er gebruik gemaakt worden van de camperplaats en het sanitair.

Maar Slovenië heeft meer te bieden, het nationaal park Triglav is een prachtig gebied met leuke campings en veel buitensportmogelijkheden. Met name het gebied rond Kobarid is een fijne omgeving met kleinschalige campings en mooie natuur.

Na een bezoek aan de Plitvice meren en het Kroatische kustplaatsje Poreç ging de reis weer een klein beetje richting Nederland. Wel met een kleine omweg vanwege een bezoek aan een kennis die op vakantie was bij het meer van Annecy in Frankrijk.

Arjan
In september was het tijd voor Arjan om met zijn vriendin op vakantie te gaan.
Qua weer de beste maand van het hele jaar met uitschieters zelfs boven de 30 graden. Uitstekend weer dus om er met de camper een weekje op uit te trekken.

De reis begon op zondag met als bestemming Domburg, Zeeland. Daar aangekomen op de camping viel op dat de camping vrij vol stond en de camper plekken bijna allemaal bezet waren. De mooie omgeving en ook Domburg zelf werden verkend per fiets en lopend.

De volgende ochtend werd de reis voortgezet richting Bredene, een plaats aan zee, net onder Zeebrugge. Waar het in Domburg vrij druk was op de camping was daar in Bredene totaal geen sprake van. Er stond 1 andere camper en nog een caravan op het terrein wat verder vrij uitgestorven was.

Na het strand en de mooie boulevard werd het tijd voor een andere omgeving. De volgende bestemming werd Grupont, een dorpje in de Ardennen. Daar ligt op een prachtige locatie de familiecamping La Closure.

Het werd weer tijd om een beetje richting huis te rijden, in Maastricht ligt een camperplaats direct aan de Maas. Daar aangekomen bleek dit een erg ongezellige plek te zijn met grote hekken eromheen, via de website Campercontact van de NKC was een mooiere plek snel gevonden. Camperplaats Marina Haven is een gezellige plaats aan de Maas op slechts 5 minuten fietsen vanaf het centrum.
Op de een na laatste dag (donderdag) besloten om naar Maastricht te rijden, een rit van ongeveer 160 kilometer. Daar aangekomen gezocht naar een camperplaats direct aan de Maas. Deze hebben we ook gevonden maar dit was niet wat we er van hoopten. Een voor ons gevoel vrij afgelegen, ongezellige camperplaats die wel direct aan de Maas lag maar door het grote hek om het terrein toch ook weer niet.

Een prachtige week gehad met een topcamper (indeling, rijden, garage, uiterlijk). Op naar de volgende!

Verhuur
Met onze belangrijkste activiteit – verhuur – groeiden we in 2016 naar een totaal van 131 verhuurde campers. Ons eigen wagenpark is een beetje gegroeid, maar ook steeds meer mensen kiezen ervoor om hun camper naast eigen gebruik ook een aantal weken te verhuren.

Hierdoor hebben we dus een record-aantal mensen een leuke campervakantie kunnen bezorgen.
We vragen alle klanten om hun reiservaringen met ons te delen via de website. Dat is voor ons erg leuk om te lezen en we kunnen er ook tips uit halen om onze service nog verder te verbeteren.
Lees de reiservaringen op onze site maar eens. Erg leuk!

Verkoop
Ook de verkoop van campers blijft goed gaan.
Voorheen verkochten we vrijwel alleen onze ex-verhuur campers aan het einde van het huurseizoen, maar momenteel hebben we ook een leuke voorraad aan alleen privé gebruikte campers staan.

Ons aanbod van campers te koop zal na het huurseizoen altijd wat hoger blijven, maar één van de doelstellingen voor 2017 is om het hele jaar door een leuke handelsvoorraad te kunnen aanbieden.

Dat is ook één van de redenen dat we wat meer focus op verkoopbemiddeling hebben: het verkopen van particuliere campers via ons bedrijf.
Onze ervaring is dat dit echt een win-win-situatie is voor zowel koper als verkoper.
De verkoper heeft geen rompslomp en de koper koopt vertrouwd bij een bedrijf, waarbij inruil en garantie mogelijk is.

Crowdfunding
Een ander ‘probeersel’ om verder te groeien was onze crowdfunding-project.
We waren – zeer aangenaam – verrast dat we binnen enkele dagen ons doel-kapitaal al behaald hadden.
Met dit project hebben we onze handelsvoorraad en verhuurvloot kunnen laten groeien.

Dit project gaat ongetwijfeld in 2017 een vervolg krijgen.

Nieuwe website
In de zomer van 2016 hebben we na lange voorbereidingen onze nieuwe website gelanceerd.
Hierop zijn onze campers nog beter tentoongesteld en voor ons is het gemakkelijker geworden om sneller en beter verhuur-aanvragen te beantwoorden.

Campershows
In 2016 organiseerden we een 3-tal ‘shows’: de Caravana Campershow in januari, ons Jubileum-feest in maart en in november de Camper Outlet.
Het was op alle 3 shows druk en gezellig. Veel blije gezichten en commercieel ook interessant.

Dus voor 2017 zullen we ook hier mee doorgaan: van 19 t/m 24 januari bent u van harte welkom op onze Caravana Campershow 2017.

Safetrip – Goedkope camperverzekering
Iets geheel nieuws was dat we met een aantal collega-camperbedrijven onze eigen verzekering zijn begonnen: Safetrip.
Het voordeel voor camper-eigenaren: scherpe premie en vrije keuze als bij het zoeken van een schadeherstelbedrijf als er eens iets mis gegaan is.


We wensen u een gezellige jaarwisseling en een reislustig 2017!