Verhuur, verkoop en werkplaats
Bel ons op
0561 - 700 205

Gaan we weer op vakantie?

Gaan we weer op vakantie? – Er zijn ontstaan weer wat mogelijkheden!
De afgelopen periode hebben we in een lastige tijd wel mogen genieten van fantastisch mooi weer. En wat kriebelt het dan om er heerlijk op uit te gaan! Even lekker een weekendje (met de camper) naar de camping, een dagje uitwaaien op het strand of gewoon lekker fietsen door de natuur.

Nu we de piek van deze crisis gehad hebben beginnen er weer wat mogelijkheden te ontstaan, alles binnen de nieuwe anderhalvemetersamenleving natuurlijk.


Niets is meer vanzelfsprekend
Jarenlang konden we in Nederland en Europa veilig en onbezorgd overal naartoe, dat is nu ineens helemaal niet meer zo vanzelfsprekend. Dit besef begint nu wel tot iedereen door te dringen en dan is het dus tijd om te kijken wat er nog wél mogelijk is. Met een beetje inspanning van de gasten en campingbeheerders is het prima mogelijk om de regels goed te kunnen naleven op een camping. We zien allerlei creatieve oplossingen voorbij komen. Voor de tentkampeerders bestaan er badkamertenten met een Porta Potti en een buitendouche met voetpomp. Ook campinghouders zijn druk bezig om de sanitaire voorzieningen aan te passen zodat kampeerders een privé badkamer kunnen gebruiken. Met een camper of caravan waar een douchevoorziening en toilet in zit is alles nog veel makkelijker natuurlijk.


Verandering
We denken zeker dat we allemaal heel goed moeten onthouden in wat voor crisis we nu zitten, mensen overlijden aan dit virus en de mensen die er ernstig ziek van zijn geweest hebben vaak veel tijd nodig om te herstellen. We moeten koste wat kost voorkomen dat dit virus weer de kop op steekt.

Juist daarom voelen we ons bevoorrecht dat we kampeerders zijn. Het is bijna onmogelijk om de juiste afstand te houden bij vliegreizen, grote ontbijtzalen, in een touringcar of op een cruiseschip, we verwachten daarom dat kamperen dit seizoen nog populairder gaat worden dan het al was.


De grenzen in Europa
Enkele landen hebben momenteel de grenzen gedeeltelijk gesloten, dat zorgt ervoor dat kamperen in eigen land opeens voor veel mensen een optie wordt. Nederland heeft natuurlijk heel veel mooie kampeerplaatsen dus waarom zouden we de lokale ondernemers niet een beetje helpen door daar gebruik van te maken?

Wellicht zijn er, tegen de tijd dat het vakantieseizoen echt aanbreekt, ook veel andere mogelijkheden. Voor veel landen in Europa is het toerisme een hele belangrijke bron van inkomsten. Deze landen hebben er dus veel belang bij dat het toerisme toch weer wat op gang komt. De Europese Commissie kwam afgelopen week bijeen om het reisperspectief te bespreken. De meningen van de verschillende lidstaten lopen flink uiteen. Eén ding is wel zeker, de grenzen moeten op een veilige en verantwoorde manier zo snel mogelijk weer open voor toerisme. Er wordt onder andere gedacht aan protocollen voor veilige grensovergangen.


En wat gebeurt er ondertussen hier bij Noorderzon Campers?
Dat deze hele situatie veel effect heeft op ons bedrijf daar hebben we al vaker over verteld. We proberen er nu het beste van te maken.

De tijd van de annuleringen is voorbij, we merken dat er nu weer redelijk wat aanvragen en boekingen binnen komen en omdat er nog veel campers vrij zijn hoeven we op dit moment nog weinig ‘nee’ te verkopen. Klanten die geannuleerd hebben mogen de camper alsnog huren met restitutie van de volledige annuleringskosten. Dit aanbod geldt als de geboekte camper nog beschikbaar is in de periode dat de oorspronkelijke vakantie was gepland. Omdat er nu redelijk wat boekingen binnen komen adviseren we deze klanten om niet te lang te wachten met het opnieuw boeken van de reservering.

We proberen de huurders die in de afgelopen periode op vakantie zouden gaan en hebben moeten annuleren zoveel mogelijk te compenseren met een voucher, iedereen die dat betreft krijgt persoonlijk bericht van ons daarover.

De uitleg van de campers is lastig met de anderhalve meter regel. We zijn daarom druk bezig om van elke camper een instructievideo te maken zodat u deze kunt bekijken voor vertrek. Na het bekijken van de video zijn we er voor u voor het beantwoorden van vragen en om u op weg te helpen, dat doen we natuurlijk wel persoonlijk.

Bij de schoonmaak van de campers gebruiken we een desinfectiemiddel zodat de kans op besmetting via die weg heel klein wordt.

De verkoop van campers neemt weer behoorlijk toe, we merken dat veel klanten zitten te popelen om op vakantie te gaan. Omdat we de laatste twee maanden erg weinig hebben verkocht en we wat minder campers in de verhuur hebben gedaan hebben we meer voorraad dan gebruikelijk.

https://www.noorderzon-campers.nl/campers-te-koop/

 

Tips
Iedereen zoekt naar de juiste manier om verspreiding van het virus te voorkomen en toch een klein beetje van het leven te genieten. Hier een handige link naar een overzicht van de geopende camperplaatsen.

https://camperstop.com/nl/campernieuws/192-camperplaatsen-nederland-corona

 

Blijf gezond en graag tot snel!

Haye en Geert