Verhuur, verkoop en werkplaats
Bel ons op
0561 - 700 205

7 tips voor een goedkope camperverzekering

Niemand wil teveel betalen en iedereen wil graag een goedkope camperverzekering. Goedkoop moet echter niet duurkoop worden. Dus hoe vind je nu een camperverzekering die wel goedkoop is maar achteraf niet duur blijk te zijn? Bij Veenstra & De Jong houden wij van eerlijk advies. Daarom in dit artikel 7 tips hoe je voor jezelf een goedkope camperverzekering regelt die achteraf niet voor verrassingen zorgt.

Nu premie berekenen

1. Bonusprogramma

Laten we direct beginnen met onze gouden tip. Meld je aan voor het bonusprogramma van Veenstra & de Jong Assurantiën. Dit kan gewoon tijdens de aanmeldprocedure. Omdat wij zoveel camperverzekeringen in beheer hebben, hebben wij speciaal voor alle camperliefhebbers een goede deal kunnen maken met de verzekeraar. Het aantal vrije jaren op je gewone auto kun je ook meenemen naar je camper. Ook als je auto niet bij ons is verzekerd. Heb je 3 schadevrije jaren? Dan krijg je 3 extra tredes enzovoort. Heb je bijvoorbeeld al 8 schadevrije jaren, dan betekent dit meteen al tot maximaal 80% no-claim korting. Uniek in Nederland.

2. WA, WA gedeeltelijk of WA volledig?

Kies je camperverzekering met zorg. In de praktijk komen wij regelmatig tegen dat mensen onder- of oververzekerd zijn. Soms omdat de situatie is gewijzigd maar soms omdat er op basis van onjuiste informatie keuzes zijn gemaakt. Natuurlijk is er de keuze uit een WA, WA Gedeeltelijk Casco en een WA Volledig Casco camperverzekering. Maar daarnaast kun je je ook nog aanvullend verzekeren. Bijvoorbeeld voor inzittenden, de inventaris en rechtsbijstand. Goedkoop is soms duurkoop. Wij maken in de praktijk regelmatig mee dat mensen niet goed zijn verzekerd. Laat je daarom goed adviseren is onze tip. Niet voor niks zijn wij via mail en telefonisch (0513 – 64 64 94) goed bereikbaar en geven wij altijd een eerlijk advies. Onze tip: maak hier gebruik van. Het is gratis en het scheelt geld.

3. Camper verhuren?

Denk na wat je met je camper gaat doen. Deze goedkope camperverzekering is alleen bedoeld voor recreatief gebruik. Gebruik je de camper dagelijks of wil je de camper verhuren dan gelden er andere tarieven.

4. Eigen risico camper

Een ongelukje zit  in een klein hoekje. Let daarom goed op het eigen risico wat je moet betalen. Bij de camperverzekering van Veenstra & De Jong betaal je maar € 75,- wanneer je het laat doen bij een geselecteerd schadeherstelbedrijf. En vaak krijg je ook nog gratis vervangend vervoer.

5. Gratis pechhulp in Europa voor camper

Pech onderweg is nooit leuk. Juist dan is het fijn als je goede hulp krijgt. Ook dat bespaart geld. Bij de camperverzekering van Veenstra & De Jong krijg je gratis hulpverlening in Nederland én Europa van de ANWB Alarmcentrale. Hoe fijn is dat?

6. Welke landen ga je bezoeken?

Wil je met de camper naar Italië? Kies dan niet alleen voor de WA camperverzekering maar kies Gedeeltelijk Casco of Volledig Casco.  Zo rond het Gardameer wil het soms flink hagelen en daar wil je wel goed tegen verzekerd zijn. Alleen een WA verzekering is dan niet voldoende. Gedeelte Casco of Volledig Casco verzekert wel tegen hagel. Hetzelfde geldt ook voor een botsing met dieren. Wellicht goed om te weten voor camperliefhebbers die graag naar Scandinavische landen reizen.

7. Verzekering voor nieuwe campers

Nieuwe camper? Kies dan voor de aankoopwaarde garantie. Wanneer je een nieuwe camper koopt wil je ook een goede camperverzekering. Dat wil zeggen, een camperverzekering die de aankoopwaarde van je camper uitbetaalt en niet de dagwaarde. Door te kiezen voor de optie aankoopwaarde garantie is dit mogelijk.

Alle 7 tips gelezen? Dan ben je klaar om met de camper weg te gaan. Heerlijk! Vergeet je dan niet eerst om goedkoop een goede camperverzekering af te sluiten bij Veenstra & De Jong? Dit kan gewoon online en je bent dezelfde dag al verzekerd. En in geval van twijfel, gewoon bellen naar: 0513 – 64 64 94.