Verhuur, verkoop en werkplaats
Bel ons op
0561 - 700 205

Nieuwsbrief oktober 2019

In de nieuwsbrief van oktober de volgende onderwerpen:
Terugblik op de Kampeer & Caravan Jaarbeurs Utrecht | Workshops Camper Outlet | Tips winterstalling


Terugblik op de Kampeer & Caravan Jaarbeurs Utrecht
Van 9-13 oktober waren Haye en Geert aanwezig op de Kampeer & Caravan beurs in Utrecht. De Jaarbeurs wordt elk jaar tijdens dit feestje omgetoverd tot een reusachtige camping, waar u alles kunt vinden van caravanboot tot koelbox. En mooie campers natuurlijk. De beurs was ook dit jaar gezellig en zowel Haye als Geert hebben veel (bekende en onbekende) camperfans gesproken en diverse nieuwe en gebruikte campers verkocht. Voor ons waren het absoluut topdagen.

Stond u ook in de rij om even met Haye en Geert te kletsen over campers, maar is dit vanwege de drukte niet gelukt? U bent zoals altijd van harte welkom in de showroom in Wolvega. Er zijn al veel 2020-modellen van Sunlight binnen en ook die van Dethleffs druppelen langzaam binnen. Het complete overzicht vindt u hier. Of bekijk onderaan deze pagina de foto-impressie van de beurs.

Workshops Camper Outlet
In eerdere nieuwsbrieven heeft u reeds kunnen lezen dat wij van 14 t/m 17 november onze vijfde Camper Outlet organiseren. Uiteraard kunt u tijdens de Outlet bij ons terecht om u goed te oriënteren op verschillende merken, uitvoeringen en indelingen. Daarnaast vinden wij het echter leuk om tijdens dit weekend ook workshops te organiseren waarin wij u wat achtergrondinfo kunnen geven over ‘camperen’. Een terugkerende workshop tijdens onze shows gaat over de basics rondom een campervakantie. Deze workshop is geschikt voor zowel huurders als kopers en gaat in op onderwerpen zoals: waar moet u op letten bij het inladen, het rijden in een camper en het parkeren van de kampeerauto.

Daarnaast hebben we dit jaar voor het eerst een workshop gericht op het onderhoud van uw camper. Deze workshop is meer gericht op campereigenaren en hierin vertellen we u alles over de belangrijkste (controle)punten om uw camper in topvorm te houden.

Deelname aan de workshops is uiteraard gratis. Beide workshops zullen dagelijks gegeven worden. Vol=vol. Het precieze programma vindt u binnen enkele weken op onze website.

Tips winterstalling
De blaadjes vallen weer van de bomen en het camperseizoen nadert langzaam het einde. Een mooie gelegenheid om u te voorzien van wat tips met het oog op de winterstalling van uw camper. Als uw camper langere tijd stil staat, zijn er een aantal zaken die aandacht behoeven. Daarbij valt te denken aan:

  • De banden vrij plaatsen van de vloer (met behulp van bokken onder de assen).
  • Het vermijden van de handrem om te voorkomen dat de remvoering gaat ‘plakken’ aan de remtrommel en daarmee schade veroorzaakt. Een stopblok plaatsen bij een van de wielen is een prima alternatief.
  • Tank uw camper vol winterdiesel, zorg dat alle leidingen gevuld zijn (door een half uurtje rond te rijden) en vul de tank dan weer volledig. Dit om condensvorming in de tank te voorkomen.
  • Controleer of de juiste koelvloeistof in het koelsysteem zit om bevriezing te voorkomen. Een vakman kan daarnaast nagaan of het koelsysteem en de slangen geen lekkage of verouderingsverschijnselen vertonen; laat dit zoveel mogelijk voor de winter repareren.
  • Sluit – als de stallingslocatie dit mogelijk maakt – de camper aan op de netspanning om de huishoud- en motoraccu verantwoord op lading te houden. Let op: bij veel (nieuwere) campers kan dit, maar check dit altijd in de handleiding, of bij de dealer.
  • Zorg dat de watertanks leeg en doorgespoeld zijn. Ook alle leidingen, stankafsluiters en de pomp dienen geleegd te worden. Laat idealiter de kranen open staan, zodat de lucht in de tank ververst kan worden.

Meer informatie over het winterklaar maken van uw kampeerauto vindt u op de site van de Nederlandse Kampeerauto Club.

Noorderzon Campers Jaarbeurs - Sunlight XV edition

Noorderzon Campers Jaarbeurs – Sunlight Cliff

Noorderzon Campers Jaarbeurs - Sunlight XV edition buscamper

Noorderzon Campers Jaarbeurs – Sunlight XV edition buscamper

Noorderzon Campers Jaarbeurs

Noorderzon Campers Jaarbeurs

Noorderzon Campers Jaarbeurs

Noorderzon Campers Jaarbeurs

Noorderzon Campers Jaarbeurs Sunlight stand

Noorderzon Campers Jaarbeurs Sunlight stand