Verhuur, verkoop en werkplaats
Bel ons op
0561 - 700 205

Persbericht: Camperverhuur zit in de Lift

Onlangs was in het nieuws dat de verkoop van campers in 2017 flink gestegen is. Maar ook steeds meer mensen kiezen ervoor om een camper te gaan huren.

Huren van een camper zit ook flink in de lift

Steeds meer mensen kiezen voor de vrijheid van een campervakantie

Steeds meer mensen huren een camper. Deels zijn dit mensen die, voordat ze overgaan tot aanschaf, een keer een camper willen uitproberen. Daarnaast betreft het ook mensen die de investering van een camper niet kunnen of willen doen, omdat ze er relatief te weinig gebruik van maken.

Vooral de vrijheid die een campervakantie biedt, is wat mensen aantrekt. Via deze manier van vakantie vieren kun je eenvoudig meerdere plekken ontdekken en door de steeds verbeterende camper-infrastructuur in Europa wordt dit ook steeds eenvoudiger; wekelijks worden er nieuwe camperplaatsen geopend in Europa.

Volgens Haye Nicolaij van Noorderzon Campers – één van de marktleiders in Nederland op het gebied van camperverhuur – zijn vooral Noorwegen en Frankrijk populair:

“In Frankrijk heeft elk dorp of stad zijn eigen camperplaats en in Noorwegen is het op veel plaatsen mogelijk om vrij in de natuur te overnachten. Maar ook veel camperaars kiezen voor het comfort of de gezelligheid van een camping. Die zijn er ook genoeg in heel Europa.”

Naast 50-plussers kiezen ook veel gezinnen met kinderen voor de camper. Campers zijn er namelijk in diverse soorten en maten: van een 2-persoons buscamper tot een royale 6-persoons familie camper. Er is dus voor iedereen een geschikt kampeermiddel te vinden.

Er zijn diverse aanbieders in Nederland die campers te huur aanbieden. Naast bedrijven zijn er ook genoeg particulieren die hun camper – als ze hem zelf niet gebruiken – verhuren aan anderen.
Noorderzon Campers ziet wel een ontwikkeling dat steeds meer mensen kiezen voor jonge, nette campers bij een professioneel verhuurbedrijf:

“Mensen willen een onbezorgde vakantie in een goed onderhouden camper en – indien toch nodig – goede ondersteuning van een professionele organisatie”.