Verhuur, verkoop en werkplaats
Bel ons op
0561 - 700 205

Dealerdag Sunlight

Na een aantal jaren ‘online’ dealerdag, was het dit jaar weer mogelijk om bij Sunlight een fysieke dealerdag te bezoeken.
Op 13 mei reisde Haye af naar Neustad om daar het laatste nieuws te horen en ook een kijkje te nemen in de fabriek daar.

Laatste nieuws
Sunlight gaat in modeljaar 2023 zeer weinig wijzigingen doorvoeren. Omdat er achterstand is met het bouwen van modeljaar 2022-voertuigen, wordt dit modeljaar eigenlijk verlengd.
Wel worden een aantal modellen (tijdelijk) uit productie genomen: o.a. de Sunlight T65, Sunlight T66 en de Sunlight A70 worden volgend jaar niet gebouwd.

Verder werd duidelijk dat de krapte naar chassis’ (vooral van Fiat Ducato) nog wel even aanhoudt.
Er zijn wel plannen om naast Fiat een ander merk chassis te gaan gebruiken (Ford), maar dat zal op z’n vroegst vanaf modeljaar 2024 gaan gebeuren.

 

Fabrieksbezoek
Het fabrieksbezoek was wel erg leuk om een keer te zien. In deze CAPRON-fabriek (CAPRON staat voor CARavan PROduction Neustad), worden de merken Sunlight en Carado gemaakt.
Beide merken hebben een vrijwel gelijk modelprogramma. Alleen de kleurstelling is anders.

De fabriek is de grootste camper-fabriek van Europa wat betreft aantallen gebouwde voertuigen.
Er is best wel iets geautomatiseerd, maar het wordt wel duidelijk dat het maken van een camper toch wel veel handwerk bevat. Vandaar de pittige prijs voor campers……

De campers worden op de productielijn heel langzaam door de fabriek getrokken en op elke ‘werkplek’ is er een groepje mensen die een aantal zaken monteren. En aan het einde wordt er nog een eindcontrole gedaan en is de camper klaar om op transport naar de dealer te gaan.

Type=N, Mode=M, DE=None