Verhuur, verkoop en werkplaats
Bel ons op
0561 - 700 205

Nieuwsbrief januari 2021

Helaas nog geen einde aan de lockdown…..
Waar we normaal gesproken in deze tijd van het jaar best wel wat aanloop hebben met mensen die zich oriënteren op het kopen of huren van een camper, is het nu erg stil in Wolvega.

De aankondiging dat er tijdelijk tot 6 weken voor vertrek gratis geannuleerd kan worden bij het huren, heeft er gelukkig wel voor gezorgd dat er online wel weer reserveringen gemaakt worden.
Zolang de Corona-onzekerheid er nog is, blijven we dit aanbieden. Kijk dus gerust rond op onze website voor het huren van een camper. Zodra het weer kan, kunt u uiteraard ook een keertje komen kijken als u dat wilt.

Nieuwe instructievideo
Dat het wat rustiger is met de aanloop van klanten, geeft ook dat we tijd hebben voor wat verbeteringen van zaken waar we anders geen of weinig tijd voor hebben.

Een project waar onder andere Arjan mee bezig is geweest de afgelopen tijd: het maken van een nieuwe instructievideo.
Onze oude instructievideo was inmiddels meer dan 5 jaar oud en het leek ons een goed moment om een frisse update van de film te maken. Zo kan iedereen straks weer goed voorbereid met zijn gehuurde of gekochte camper op pad.

Uiteraard mailen we de link van de video naar elke klant die een camper gehuurd of gekocht heeft, maar mocht u niet kunnen wachten en te nieuwsgierig zijn: u kunt ‘m bekijken op onze site of op YouTube via deze link: Instructievideo

We gaan een busje bouwen
Een 2e project waar de werkplaats mee begonnen is, is het bouwen van een camperbus.
Toen begin dit jaar de Corona zijn intrede deed in Nederland begonnen wij ook na te denken: hebben we straks nog voldoende werk voor onze mensen in de werkplaats? Alles kwam even stil te staan.

Gelukkig zijn we er in de werkplaats niet aan toe gekomen vorig jaar (het werd druk). Maar we vonden het nu wel tijd worden om er toch echt mee te beginnen.

Voor het hele verhaal + een (foto)impressie van wat er tot nu toe gedaan is, kijk op onze site bij Busje bouwen.
Wordt vervolgd….

Nieuws van de fabrikanten 1: vertraging bij Fiat
Vorig jaar tijdens de eerste golf van het Coronavirus heeft Italië het zwaar te verduren gehad. In delen van Italië gold een gehele lockdown wat betekende dat vrijwel alles gesloten was en dat iedereen in huis moest blijven. Alle niet-essentiële bedrijven moesten sluiten, ook de Fiat fabriek heeft daar ernstige hinder aan ondervonden.

De gevolgen van die sluiting en de enorme vraag naar campers beginnen nu keihard duidelijk te worden. Al enige tijd was er bij veel camperfabrikanten onduidelijkheid over de aanlevering van de Fiat onderstellen, nu komt er voorzichtig een beetje duidelijkheid in deze situatie.

Fiat heeft duizenden bestellingen simpelweg geannuleerd, wat betekent dat sommige campers niet geleverd kunnen worden. Ook worden er veel onderstellen later geleverd door Fiat. De camperfabrikanten zijn daardoor genoodzaakt om de productieplanning daarop aan te passen.
Alle camperfabrikanten die campers bouwen op basis van een Fiat chassis hebben of krijgen te maken met deze problemen, dat geldt ook voor ‘onze’ merken Sunlight en Dethleffs.

Helaas zijn er bij ons ook leveringen die vertraagd of geannuleerd worden, we zullen iedereen die dit betreft rechtstreeks informeren zodra er grote wijzigingen zijn. We houden de planningen nauwlettend in de gaten en we hebben nauw contact met de fabrieken om de overlast zoveel mogelijk te beperken.

Nieuws van de fabrikanten 2: Crosscamp
Een positievere bericht van de fabrikanten is dat de Erwin Hymer Group nu ook met een ‘maatje kleiner’ camper komt:  Crosscamp. Een zeer compacte buscamper die ook als dagelijkse auto gebruikt kan worden. De camper wordt gebouwd op basis van de Toyota ProAce Verso.

De Crosscamp zal met z’n afmetingen van 4,95 meter lang, 1,92 meter breed en 1,99 meter hoog de concurrentie aan moeten gaan met o.a. de Volkswagen California. In Duitsland is noemen ze ‘m dan ook de ‘Urban Camper’.

Om alvast een impressie te krijgen, kijk op onze website bij het nieuwsbericht over Crosscamp.

Bent u concreet geïnteresseerd in de Crosscamp? We hebben een exemplaar te koop staan:  Crosscamp op Toyota ProAce.