Verhuur, verkoop en werkplaats
Bel ons op
0561 - 700 205

Is de camper standaard voorzien van alle vignetten en milieustickers?

In een aantal landen geldt dat er milieustickers nodig zijn om stadscentra binnen te mogen rijden. Dit is al enkele jaren het geval in Duitsland (‘Umweltplakette’) en sinds 2017 ook in Frankrijk. Daarnaast heeft u in Oostenrijk en Zwitserland een tolvignet nodig.

Milieustickers

Al onze eigen campers zijn voorzien van milieustickers voor zowel Duitsland als Frankrijk. Ook vragen wij aan de eigenaren van campers waarvoor wij bemiddelen in de verhuur om hun kampeerauto te voorzien van deze stickers. Op deze manier kunt u onbezorgd genieten van uw campervakantie. Kijk voor meer informatie over milieuzones bij: Milieuzones Europa

Vignetten

Overweegt u om tijdens uw vakantie Zwitserland of Oostenrijk te bezoeken? Dan heeft u voor het rijden op de snelweg een zogenaamd ‘autobahnvignet’ nodig. Voor Zwitserland zijn er alleen vignetten met een geldigheid van één jaar te verkrijgen; voor Oostenrijk zijn er verschillende vignetten te koop. Voor alle vignetten geldt dat u ze eenvoudig online kunt bestellen, bijvoorbeeld via de ANWB. Het opgeven van een kenteken is daarbij niet nodig. Op deze pagina vindt u nog meer informatie over een camperreis door Oostenrijk of Zwitserland.