Verhuur, verkoop en werkplaats
Bel ons op
0561 - 700 205

Verzenkosten werkplaats

We krijgen wel eens de vraag waarom de verzendkosten bij ons zo hoog zijn. We verzenden de meeste pakketten tegen een tarief wat voor ons gemiddeld genomen rond de kostprijs ligt, ik leg graag even uit hoe dat precies zit.

1. We hebben te weinig volume

Doordat we slechts enkele tientallen pakketten per week versturen, zijn we voor een pakketdienst geen echte interessante partij. We kunnen hierdoor geen scherp tarief afdwingen. Sorry, we zijn geen Bol.com

2. We hebben vaak te maken met kwetsbare pakketten

Regelmatig hebben we te maken met beschadigde onderdelen, daarom versturen we 80% van onze pakketten met een verzekering. Uiteraard is de zending dan duurder.

3. We willen graag dat een pakketdienst de pakketten bij ons ophaalt, wegbrengen is erg tijdrovend

Als we pakketten zelf wegbrengen naar een afleverpunt, dan liggen de tarieven een stuk lager. Het kost echter veel tijd om ze weg te brengen en in de meeste gevallen kunnen we de pakketten niet zelf voorzien van een label. Als een afleverpunt labels moet maken, dan is de kans op fouten een stuk groter.

4. We versturen veel grote pakketten

Grote pakketten worden bij veel afleverpunten geweigerd omdat ze daar simpelweg geen ruimte voor hebben. Als we grote pakketten willen versturen, dan moeten we van Wolvega naar Drachten rijden om ze af te leveren. Ook daarom kiezen we ervoor om pakketten af te laten halen.

5. Inpakken is handwerk

Bij ons vind u geen automatische inpaklijn en pick-up robots….. We versturen artikelen die uit ons magazijn komen of speciaal voor u besteld zijn. Dit is erg arbeidsintensief en het moet worden uitgevoerd door ‘dure’ mankrachten. We hebben niet voldoende volume om hier een goedkope kracht voor in te zetten (en dat streven we ook niet na)

6. Onze pakketten hebben regelmatig afwijkende vormen

De pakketdiensten rekenen aanzienlijke toeslagen als een pakket geen standaard vorm heeft. Ze kunnen dan moeilijker automatisch verwerkt worden.

Het versturen van pakketten zien we als een service waar we niets aan hoeven te verdienen. We willen er echter ook dat we onze kosten kunnen dekken, op basis van die uitgangspunten hebben we de tarieven vastgesteld. Vind u het te duur? Kom uw onderdelen dan gerust afhalen.

Bedankt voor uw begrip!