Verhuur, verkoop en werkplaats
Bel ons op
0561 - 700 205

Rondje Italie

Het is gewoon een mooie ervaring en best wel spannend om de camper zo veilig mogelijk naar en door Italië te rijden. Daar rijden ze in de stad of autoweg heel anders nl. al toeterend en gebarend, maar ik ben als beroepschauffeur het één en ander wel gewend.

De rit ging via Duitsland, op het gemakje naar Zwitserland (denk om het vignet!!) en over de Furkapass en de Grimselpass, waar wij door de mist heel weinig zagen en daardoor reden we verkeerd en kwamen weer in Interlaken.
Wel een beetje nauw naar Brigs toe en daar de Simplonpass door op naar Italië . Daar werd het gelukkig een beetje warmer. Helemaal binnendoor naar Genua en daar weer overnacht op de campercamping. Echt, sommige zijn zo mooi en verzorgd, goed in het boekje kijken want er zitten erge mooie bij. Van Genua helemaal binnendoor naar Pisa, daar hebben we 2 dagen over gedaan.
Door dorpjes en weggetjes die waren soms zo klein, maar voor mij spannend om te rijden met de camper of op de fiets, want die hadden we bij ons.
Waar de camper niet kon of mocht komen, gingen we met de fiets. Het werd zo warm wel 45 graden, gelukkig airco aan boord dus ontspannen rijden en op naar de zee om verkoeling te zoeken.
Mooie stad Pisa maar op de fiets zie je meer en handig met de boodschappen, die gaan ook door. Vanaf  hier hebben we er 3 dagen over gedaan om naar Venetië te komen en zijn op diverse campings of camperplekken geweest.
We gebruikten de douche en het toilet iedere dag, dat is het voordeel dat je alles aan boord hebt.
In Venetië hebben we 3 dagen gestaan om de stad goed te kunnen bekijken. Met een buskaart voor 30 uur kun je ook mee op alle boten van hot naar her of andersom, wij vonden dat prachtig. Daar ook weer op een camperparking, geen goedkope maar alles zat erbij en 600 meter van de eerste busboot af.
Na 3 dagen zijn we langzaam naar de Brennerpass gereden. De motor deed wel z’n best, een camper met 6 versnellingen dus wie doet me wat ;). Dan loopt de vakantie weer af en via Oostenrijk en Duitsland teruggereden en geslapen in Bingen op een kleine parkeerplaats zonder voorzieningen, maar de volgende morgen weer fris achter het stuur op naar huis.
Een mooie ervaring rijker en gewoon fijn, je beslist zelf wat je gaat doen. Is het hier mooi, blijf je, is het daar mooi ga je daar kijken en genieten van alles. Echt een aanrader, wij gaan het zeker vaker doen!
Dit was onze tweede keer maar er komen er meer!!!

Wij vonden het gewoon een mooie camper en gemakkelijk om te rijden, heerlijk, je zit zo aan de 120 km.
Op aanraden van een collega zijn wij bij Noorderzon Campers terecht gekomen. De collega heb ik al diverse keren bedankt 😉

De service en/of uitleg van de campereigenaar was helemaal goed, een dikke 8.
Sowieso de uitleg via het instructiefilmpje, de ontvangst en service ook en de koffie.
Ook al foto’s gemaild met ze.

Graag komen wij weer terug en bevelen jullie bij iedereen aan die wij onze verhalen vertellen en verwijzen wij naar de site van Noorderzon.