Verhuur, verkoop en werkplaats
Bel ons op
0561 - 700 205

Onze eerste campertrip

Dit was onze eerste echte campertrip en daar moesten wij ook wel aan wennen. Want waar stop je nu, en hoe lang, en waar wilden wij allemaal naar toe. Achteraf bezien zouden wij dit een volgende keer anders doen, minder vaak rijden en wat vaker op eenzelfde plek blijven.

De camper zelf is zeer goed bevallen, vooral de grote koelkast met vriesvak. Het bed was wel wennen 1,40 m. breed vinden wij wat smal en het bed lag nogal hard (kan mogelijk een topper overheen wat het slapen echt veraangenaamd). Daarnaast zat er goed “power” in de motor ( 2,3 liter) waardoor ook redelijk steile hellingen geen probleem waren. De stoelen zaten comfortabel en ontspannen wat het rijden echt aangenaam maakt.
Zeker in Italië kun je op vrijwel elke parkeerplaats terecht langs de snelweg voor het lozen van vuilwater en inname van schoonwater en legen van de septictank, prima in orde!

De eerste week via Luxemburg door de Ardennen naar Frankrijk. Daar vrienden opgezocht in het zuiden die daar kampeerden. Daarna door via Marseille en Nice naar Genua (Italië). Daarna door naar omgeving Pisa (Riparbella) waar wij een week in een vakantiewoning zijn geweest. Wat een prachtige locatie in de bergen. Langzaam aan weer op de terugweg via Verona waar wij in een eeuwenoude arena nog even de opera van Aïda hebben kunnen meemaken (is wel een belevenis hoor !).
Via Zwitserland weer teruggereden via diverse wintersportgebieden (St. Moritz). Wat een fantastische schoonheid en natuur maar wel goed opletten met al die haarspeldbochten.
Toen door naar Duitsland en nog overnacht in Koblenz aan de Moezel. Na dik 2 1/2 week op pad kregen we hier de eerste regen, dus wat dat betreft hebben wij het qua weer ook erg goed getroffen.
Uiteindelijk hebben wij 4.500 km. gereden in korte tijd en wij vonden het een belevenis !

Wij vonden de camper een prima auto. Reed ontspannen en comfortabel en er zat genoeg power in de motor.
Vooral de grote koelkast met vriesvak vonden wij zeer prettig ook al viel deze een dag en een nacht uit. Gelukkig was dit op de voorlaatste dag.  We hebben telefonisch contact gehad en de mogelijkheden besproken, uiteindelijk deed de koelkast het weer. Prima service van Noorderzon.

Vorig jaar al eens een camper voor een weekje bij Noorderzon gehuurd en dat is toen goed bevallen.
Nu naar Italië geweest via omzwervingen en is tevens erg goed bevallen. Alleen jammer dat wij de camper in Rotterdam moesten halen en terugbrengen, dat kostte veel tijd.

Wij gaan zeker opnieuw een camper huren bij Noorderzon en vrienden en bekenden Noorderzon Campers aanraden.