Verhuur, verkoop en werkplaats
Bel ons op
0561 - 700 205

Met de mountainbike achterop naar Slovenië

Zoals velen van jullie weten is Geert een fanatiek fietser. Hij heeft dit jaar dan ook de mountainbike achterop de camper geknoopt en is van het ene mooie fietsgebied naar het andere getrokken.

De reis is begonnen in Duitsland in de omgeving van Regensburg, vanuit deze mooie historische stad ging de reis verder naar het skigebied rondom Sankt Englmar. In de zomerperiode een prachtig gebied om te wandelen en te mountainbiken. Met een paar stops in Oostenrijk kwam de Sloveense hoofdstad Ljubljana in het zicht. Op een hele leuke camperplaats (Ljubljana Pri Kocovu) een eindje buiten de stad was het goed vertoeven. In ruil voor een maaltijd in het naastgelegen restaurant (voor 8 euro) kan er gebruik gemaakt worden van de camperplaats en het sanitair.

Maar Slovenië heeft meer te bieden, het nationaal park Triglav is een prachtig gebied met leuke campings en veel buitensportmogelijkheden. Met name het gebied rond Kobarid is een fijne omgeving met kleinschalige campings en mooie natuur.

Na een bezoek aan de Plitvice meren en het Kroatische kustplaatsje Poreç ging de reis weer een klein beetje richting Nederland. Wel met een kleine omweg vanwege een bezoek aan een kennis die op vakantie was bij het meer van Annecy in Frankrijk.