Verhuur, verkoop en werkplaats
Bel ons op
0561 - 700 205

Meivakantie 2018

Afgelopen meivakantie ging Haye met zijn vrouw Andrieske en hun 4 kinderen in één van onze bemiddelingscampers op vakantie: de B82 – Glücksmobil A69.

Na het ophalen van de camper in Harderwijk hebben we eerst een paar dagen in Nederland getoerd. Vervolgens zijn we via het Oosten van Nederland richting Duitsland gereden.

Na een overnachting op een camperplaats zijn we richting Zirndorf gereden. Hier bevindt zich het Playmobil Fun Park. Een aanrader voor gezinnen. We waren hier al enkele keren eerder geweest omdat de kinderen zich hier perfect kunnen vermaken. En wij ook, want waar vind je tegenwoordig nog een pretpark met een entreeprijs van nog geen 12 euro per persoon?

Op het parkeerterrein van Playmobilpark hebben we overnacht (5 euro). Vervolgens zijn we doorgereden naar Tsjechië.
Eerst hebben we de stad Pilsen bezocht. Een mooie, historische stad met een groot plein als middelpunt. De stand is vooral bekend om het bier wat er gebrouwen wordt. In deze stad hebben we een rondwandeling gemaakt ”onder” de stad: een heel gangenstelsel aan kelders verspreid door de hele stad. Was erg leerzaam en leuk om te doen.

Na Pilsen zijn we doorgereden naar ons einddoel van deze week: Praag. Hier hebben we een aantal nachten op één van de stadscampings gestaan. Met de tram vlakbij de camping waren we in ca. 30 minuten in het centrum van de stad.

Praag is natuurlijk een erg mooie stad met de bekende punten als de Karelsbrug, Praagse burcht, de Sint-Vituskathedraal en de joodse buurt.
Mooi om te zien en bovendien hadden we het geluk dat we erg mooi weer hadden. Dus ’s avonds lekker op een terrasje eten was prima te doen.

Omdat het einde al weer wat in zicht was, moesten we langzaamaan weer richting Nederland. We houden niet van hele dagen rijden – ook vanwege de kinderen – en daarom hebben we onderweg nog een paar ‘uitstapjes’ gemaakt.

Eerst hebben we vlak bij Praag nog de vestingstad Terezin (Theresienstadt) bezocht. Bekend van het concentratiekamp wat daar in de 2e wereldoorlog was. Erg indrukwekkend.

Daarna een paar uurtjes gereden naar het Harz-gebergte in Duitsland. Daar hebben we na een korte wandeling een stoomtreintje genomen naar de hoogste berg daar: de Brocken. Nog steeds was het lekker weer, dus heel erg leuk.

De laatste stop voor Nederland was het Bergen-Belsen memorial. Onze jongens wilden namelijk graag het graf van Anne Frank bezoeken (hadden ze het op school over gehad namelijk).

Na dit laatste bezoek zat de vakantie er weer op. De eerstvolgende campertrip staat alweer gepland voor de zomervakantie.