Verhuur, verkoop en werkplaats
Bel ons op
0561 - 700 205

Gaan en staan waar je wil in Zuid Frankrijk

Wij hebben met onze 2 zoontjes (bijna 2 jr en 3.5 jr oud) een fantastische reis gemaakt, van 3 weken, door Zuid Frankrijk. De vrijheid en flexibiliteit om te gaan en staan waar je wil (van een pauze aan het strand, tot lunchen in een stadje), met name in het voorseizoen, vonden wij fantastisch.

Daarnaast hielp het uiteraard dat onze jongens prima sliepen (naast elkaar, in het bed achterin, waar we voor de jongste een kleine bedombouw hadden opgebouwd) en genoten van het avontuur in combinatie met het huiselijke gevoel (eigen speelgoed, knuffels en spullen mee).

Onze reis ging via de Moezel (Duitsland) en de Rhone, naar Sanary-sur-Mer (Côte d’Azur), daarna Marseillan, Sete, Canet-en-Rousillon, Argeles,  Narbonne, Carcassonne en weer terug naar boven.

Afrader: Collioure. Mooi plaatsje, maar zeer camper onvriendelijk, nergens te parkeren.
Aanrader: Camping De La Cité, nette leuke camping op loopafstand van Carcassonne (grootse, indrukwekkende burcht).

Het was een mooie en nette camper, ideaal formaat voor ons gezin. Compleet met prima keukentje, goeie zithoek, fietsenrek, motorairco voorin en dakairco (op stroom) achterin, luifel en prima bedden. Zeer comfortabel rijden, ook met 120 km/u op de snelweg (wel 1 op 9 verbruik, maar goed 🙂 ).

We wilden vrijheid en flexibiliteit, in combinatie met een huiselijk gevoel voor de kinderen. Vandaar een camper. Vervolgens hebben we meerdere verhuurbedrijfjes bezocht, en voelde het bij Noorderzon direct goed, vriendelijk en behulpzaam.

De eigenaar van deze camper nam echt de tijd om mij alle details en handigheidjes bij te brengen; van hoe werkt alles – de luifel, de airco, het hefbed -, tot waar kan je handig je spullen kwijt. Enige puntje van kritiek: een aantal ‘standaard’ dingen, die ik als first timer niet wist, werd overgeslagen. Bijvoorbeeld het feit dat ik de vuil water tank had moeten legen. Wellicht is hier een standaard regeltjes en weetjes foldertje voor op te zetten en mee te geven aan beginnelingen zoals wij?

Kortom: Absoluut een aanrader! Volgend jaar naar Italië (en inmiddels de website al aan meerdere collega’s en vrienden doorgestuurd).