Verhuur, verkoop en werkplaats
Bel ons op
0561 - 700 205

Eerste keer met de camper

Na een jaar of 25 met de caravan te hebben gekampeerd, hadden we deze een paar jaar geleden verkocht. De jaren daarna een keer een mooie vliegreis gemaakt en eens in een stacaravan doorgebracht en dat was leuk maar toch niet helemaal wat we wilden. Juist het verblijf op een camping trekt ons en daarom hebben we besloten om eens een camper te proberen. Daarnaast hadden we nu ook weer een jonge hond (Jack Russel) en waren erg nieuwsgierig hoe dit zou gaan.

Na afloop van onze campervakantie kunnen we stellen dat het ons zeer goed bevallen is en eigenlijk te goed. We moeten nu eens ernstig nadenken hoe we onze volgende vakanties willen doorbrengen aangezien de huur of misschien zelfs aanschaf van een camper aardig in de papieren loopt. Aankomst en vertrek zijn zo voor elkaar en ’s avonds kun je heerlijk in de autostoelen vertoeven. Als het zonnetje schijnt is de luifel binnen enkele tellen uitgezet en de fietsen pasten perfect in de garage.

Wat ons tegenviel was het feit dat een camper niet echt uitnodigt om vanaf de camping een rondje in de omgeving te gaan rijden. Zeker niet als dit alleen maar over kleine weggetjes kan. Gelukkig hadden we fietsen mee en kun je op veel plekken ook van het openbaar vervoer gebruik maken. Nu hadden we een halfintegraal camper van ongeveer 6,70 m lengte en mogelijk dat een kortere versie of bijvoorbeeld een buscamper dan makkelijker is.

Met een camper moet je ook constant alert blijven op de afmetingen (lengte, breedte en hoogte). De eerste dagen is dat geen probleem en let je vanzelf goed op omdat het allemaal nog nieuw is maar na verloop van tijd verslapt dat en kom je nog wel eens voor verrassingen te staan. Vaak omdat je beleefd wilt zijn voor andere automobilisten of bijvoorbeeld inhalende scooters in Italië. De spiegels steken een heel eind buiten de camper en ook de achterkant kan behoorlijk uitzwaaien. Mijn advies is dan ook om een beetje brutaal te rijden en niet zomaar voor een ander uit te wijken. Voor de rest rijdt zo’n camper super. Heerlijk op de cruise control en met een magnifiek uitzicht. Daarnaast valt het verbruik erg mee en is dit veel gunstiger dan met een caravan. Tijdens onze 3700 km lange vakantie hebben we een gemiddeld verbruik gehad van 9,5 liter diesel op de 100 km waarbij we op de snelweg meestal zo rond de 110 km/h reden.

Ook met de hond is het perfect gegaan. Tijdens het rijden hadden we de tafel naar beneden met een hondenkleed erop en kon hij worden vastgeklikt in de veiligheidsgordel van de bank. Tijdens het verblijf op de camping lag hij op een kussentje onder het dashboard.

We hebben een rondje door Europa gemaakt: België, Luxemburg (Berdorf), Frankrijk (Colmar, Annecy en Georges du Verdon), Zwitserland, Italië (Santo Stefano Al Mare, Sestri Levante en Porlezza), Zwitserland, Oostenrijk (Kressbronn) en Duitsland (Naumburg).

De camper was uitstekend maar dat kan ook niet anders want hij was nog geen jaar oud. We hebben alleen een keer een lekke band gehad maar daar kan niemand iets aan doen. De pech hulpdienst werkte goed en hebben het reservewiel gemonteerd.

We hebben in eerste instantie een camper bij Noorderzon gehuurd omdat zij campers hebben waarin ook de hond mag worden meegenomen. Daarnaast waren zij ook voor wat betreft prijs/kwaliteit interessant. Ook waren de contacten per e-mail en telefonisch zeer plezierig en werd er goed op onze wensen gereageerd.

Uitleg en service waren prima. Er werd zeer snel op vragen (bijvoorbeeld bij de lekke band) gereageerd. De uitleg bij het ophalen was voor ons voldoende omdat we al veel ervaring met kamperen en caravans hebben. Tijdens de vakantie heb ik alle beschikbare boekjes eens doorgenomen en ook onderweg kom je af en toe nog nieuwe dingen tegen. De belangrijkste zaken zijn goed uitgelegd en de rest zou je toch maar vergeten.

Wij zouden zeker nog eens een camper bij Noorderzon willen huren en/of Noorderzon bij vrienden/bekenden willen aanraden. Voor ons is alleen de afstand naar Wolvega (150 km) wat lastiger. Ophalen aan het begin van de vakantie is nog niet zo erg maar om de camper aan het eind van de vakantie rond 9:00 uur weer in te leveren is minder. Het is echter ook een optie om de eigen auto bij Noorderzon achter te laten en dan speelt dit probleem niet.