Verhuur, verkoop en werkplaats
Bel ons op
0561 - 700 205

Cultuur proeven in Denemarken en Duitsland

Dit was onze eerste ervaring met een camper en we waren beiden blij verrast! Het rijden ging prima (we hebben beiden ervaring met het rijden in een grote bedrijfswagen). Alleen bij het inhalen door of van een hoge auto voel je de camper wat slingeren. Het gemak om alles binnen handbereik te hebben vinden we zalig! Dat was voor ons een compleet nieuwe (en fijne) ervaring!

Via Kleinensiel aan de Wezer en Neukirchen zijn we naar Bogense gegaan. Daar hebben we op de Kystcamping (aan de Gote Belt) de nacht doorgebracht. De dag erna zijn we op het gemak naar het noordelijkste puntje van het eiland gereden om daar een paar uur te wandelen. Via Nyborg en Egeskov (beide plaatsen hebben een kasteel) zijn we in Sinebjerg op een terrassencamping beland met uitzicht op de Kleine Belt. De dag erna hebben we de veerboot genomen naar Jutland waar we hebben rondgelopen om en in Slot Sønderborg om vervolgens door te rijden naar Aukrug. De volgende morgen zijn we via de veerboot over de Elbe doorgereden naar Oldenburg, waar we aan een kanaal hebben overnacht. ’s Middags hebben we door het mooie park van Schloss Oldenburg gewandeld. De laatste dag zijn we naar Oudeschoot gereden waar we in de middag arriveerden op minicamping ’t Woutersbergje. Dat bleek en prima plek te zijn voor een goede (bos)wandeling en het ligt op een steenworp afstand van Wolvega. Daar waren we de volgende morgen dan ook ruim op tijd om de camper weer in te leveren.

De gehuurde camper hadden we tijdens ons bezoek tijdens de open dagen in december al uitgezocht op indeling en inrichting. De camper heeft aan al onze verwachtingen voldaan. Het is een (voor ons) compleet ingerichte, comfortabele en prettige reiswagen!

We werden beiden nieuwsgierig door de advertentie voor de open dagen in december met een workshop en het maken van een proefrit en besloten af te reizen naar Wolvega (ruim anderhalf uur rijden). Daar werden we aangenaam verrast door de gastvrije ontvangst, de workshop, de aanwezige campers, het vriendelijke en behulpzame personeel en de gemaakte proefrit. Het gaf ons een warm gevoel en ter plekke hebben we besloten dat we een camper wilden gaan huren om ervaringen op te doen.
We kozen de Chausson met queensbed uit en een week die ons paste. De camper bleek nog beschikbaar te zijn en de prijs viel ons erg mee!

De reservering was snel gedaan. De communicatie verliep vervolgens vlot per mail en ook op enkele aanvullende vragen kregen we snel en vriendelijk antwoord. De uitleg was prima, mede door de goede uitleg in het filmpje dat op de website is te vinden en dat we vooraf samen hebben bekeken. De gevraagde extra’s waren al in de camper gezet en na het inruimen werd de watertank nog voor ons gevuld en daarna konden we zorgeloos op pad.

Gezien de eerder beschreven ervaring zullen we zeker nog eens terug komen bij Noorderzon; een fijn bedrijf dat er alles aan doet om klanten het naar hun zin te maken. We zullen dat zeker niet onder stoelen of banken steken en telkens weer als we over onze eerste ervaringen met een camper vertellen noemen we de uitstekende service en het vriendelijke personeel van Noorderzon Campers erbij!

Beoordeling: 9,5