Verhuur, verkoop en werkplaats
Bel ons op
0561 - 700 205

Camperreisje door Istrië, Kroatië, Slovenië en Italiaanse Dolomieten

De laatste 4 jaar hebben we voor of de zomer- of de meivakantie een camper gehuurd. De eerste keren in Ierland wat een hele bijzondere ervaring was. Daar hebben we ervaring op gedaan met alkoof campers. Daarbij kwamen we nogal eens tegen dat de hoogte erg onoverzichtelijk was, je rijgevoel niet overeenkwam met de breedte van het voertuig en een heel eigen rijgedrag heeft. Lage bruggen en overhangende rotsen waren dus erg moeilijk in te schatten. Daarop hebben we besloten maar eens een integraal camper uit te proberen. Bij het zoeken naar het juiste model kwamen we deze camper tegen die te huur is via Noorderzon Campers. Hierop hebben we gevraagd om, voordat we zouden huren, eerst de Camper bij de eigenaar maar eens te gaan bekijken. De eigenaar stond hier helemaal voor open en heeft ons ontvangen en de camper ‘geshowd’. Niet te oud en niet te nieuw precies wat we zochten. We zijn dat jaar via de Noordfranse kust naar St. Sebastián gegaan in Spanje en via het binnenland van Frankrijk weer terug. Niets geboekt lekker aangemodderd. Helemaal top.

Dit jaar hebben we weer dezelfde camper gehuurd. Het vorige jaar had ons inmiddels geleerd veel minder mee te nemen aan kleding en ook wat we vorig jaar misten, hadden we nu wel bij. (Natuurlijk vergeet je altijd wat, de duikbrillen bijvoorbeeld 🙂 ), 4 fietsen mee en daarna zijn we vertrokken via de Duitse snelwegen naar Oostenrijk om van daaruit zo veel mogelijk door de bergen en B-wegen naar onze volgende bestemmingen te rijden.

Zo zijn we in het bijzonder mooie Slovenië geweest, hebben we delen van Kroatië ( Zagreb, Duga Resa aangedaan, daar een paar eilanden (Krk, Cres) bezocht en zijn we via Istrie (Novigrad) (snel i.v.m. de mensenmassa’s) weer teruggegaan naar Slovenië (Kobarid).
De laatste dagen hebben we de Italiaanse Dolomieten (Sappada) aangedaan alvorens in Innsbruck (in het hele leuke HALL) onze vakantie bestemmingen te beëindigen.

De camper -en dan met name deze integraal- heeft gewoonweg de juiste afmetingen. Hij rijdt erg gemakkelijk, is snel met meer dan voldoende vermogen voor in de bergen, kunt er gemakkelijk mee door een dorp en of stad en je vind er ook altijd gemakkelijk een goede parkeerplek voor.
De supergrote voorruit zorgt voor een zó leuk gevoel, dat zorgt bij het plaatsnemen al voor het vakantiegevoel. Daarnaast heeft hij een supergrote ‘garage’ wat het opbergen van je bijgeleverde tafel en stoelen erg gemakkelijk maakt.
De twee ‘losse’ bedden achterin waren dit jaar voor de kinderen en wij hebben in het hefbed geslapen. Dat deden wij eigenlijk alleen voor de eerste 2 dagen voor de kinderen maar beviel ons zo goed dat we uiteindelijk niet meer gewisseld hebben. Kortom een supercamper die vanaf het begin af aan gelijk al het vakantiegevoel gaf. Als ik nu een camper zou kopen, zou het dit type zijn.

Voor mij persoonlijk vind ik het veel fijner om met een ‘gebruikte’ camper te gaan die is afgestemd op gebruik door en met een gezin. Nieuwe campers zijn zo ‘algemeen’ opgezet en alles via die bedrijven gaat zo verschrikkelijk precies. Hier zit gewoon veel meer gevoel bij.

Wij gaan zeker nogmaals een camper huren, misschien wel direct in het buitenland.
Nu al raden wij iedereen die het horen wil, Noorderzon Campers aan.